Румен Радев връчи мандата на „Продължаваме Промяната” (ВИДЕО)

241

„Продължаваме промяната“ ще разполага със срок от една седмица, в който трябва да предложи състав на правителство

Президентът Румен Радев връчи първия мандат за сформиране на следващо правителство в рамките на сегашния парламент. Папката отиде при „Продължаваме промяната“ като първа политическа сила. Получи я номинираният за премиер в евентуален бъдещ кабинет Асен Василев.

Партията ще разполага със седем дни, за да предложи състав на правителство. Ако той не бъде одобрен, мандатът ще отиде при ГЕРБ-СДС, които вече обявиха, че ще го върнат. След това държавният глава ще трябва да избере трета формация, на която да даде шанс за сформиране на правителство.

„България е в политическа, икономическа и социална криза. Българите изразяват основателни тревоги за високите цени, за нарастващата неизвестност и нестабилност. А реформите, както и средствата по Плана за възстановяване чакат своята реализация. От вчера имаме и външнополитическа криза”, каза държавният глава преди да връчи папката с проучвателния мандат на Василев.

„Господин президент, госпожо вицепрезидент, за мен това е една огромна отговорност. Мисля, че всички сме наясно, че в кризите, които България трябва да посрещне, е изключително важно да имаме кабинет. Изключително важно е, също така, този кабинет да работи в интерес на гражданите, а не в интерес на статуквото и той наистина да отстоява българския интерес и независимостта на нашата държава, така както и първия кабинет на „Продължаваме промяната“. Благодаря Ви за мандата“, заяви Асен Василев.