Пълна прогноза за времето през юли: Как да планираме отпуските

308

Юли вече е тук. Но какво време да очакваме през този любим месец. През първата седмица се очакват температури до 40 градуса, след това и до 42°С.

Юли се очаква да бъде с валежи, над нормалните за месеца, по-съществени в южните райони. Средните дневни температури да бъдат от 27 до 30 градуса, по-хладно ще бъде по Черноморското ни крайбрежие – с температури до 27,29.

В началото на юли ще е горещо, а следобедните топли летни валежи ще бъдат често явление. На 1 юли денят ще започне със слънце, следобед от североизток ще се заоблачи и в Добруджа и по северното ни Черноморско крайбрежие ще превали.

До 8 юли ще има много слънце и високи температури. Следобедни разхладителни валежи в планините се очакват в периода 2 до 4 юли. В западните части от страната има условия и за гръмотевични бури.

От 5 до 8 юли ще бъде горещо, а показанията на термометрите в традиционно най-топлите места ще достигат 37,40 градуса.

В края на първата десетдневка (от 9 до 10) ще настъпи краткотрайно захлаждане с и превалявания в западните райони. През следващите дни – от 11 до 14 юли отново постепенно ще се затопля. Максималните температурите ще бъдат между 37 и 42 градуса.

До края на втората десетдневка нови краткотрайни валежи се очакват на 15 и на 16 юли и в края – на 20 юли, главно в западната половина от страната. През третата десетдневка валежите ще бъде често явление.

Вероятност за дъждове има в периода от 21 до 24 юли, с по-съществени валежи над западните и централни райони от страната.

От 25 до 26 валежите ще достигат и източните райони.

В периода 27-28 се очакват интензивни валежи в цялата страна. В края на месеца ще вали на запад, а по Черноморското ни крайбрежие ще има повече слънце и оскъдни превалявания на юг от Бургас.