Корнелия Нинова: Ще разговаряме с ПП за съставяне на правителство

122

Това обяви лидерът на БСП, като това се случва, тъй като от „Продължаваме промяната“ изпълниха изискването на БСП да предложат кандидат за премиер, различен от досегашния Кирил Петков

БСП се връща на масата за преговорите с „Продължаваме Промяната”, след като условието Кирил Петков да не бъде кандидат за премиер е изпълнено, предаде Нова телевизия.

„Ще разговаряме с ПП за съставяне на правителство. Приоритетите, които Кирил Петков е изложил в своето обръщение, съвпадат с част от нашите. В преговорния процес ще добавим това, за което ние имаме мандат от нашия Национален съвет”, обяви лидерът на БСП.

Нинова поясни, че напълно подкрепят приоритетите на „Продължаваме Промяната” за борба с корупцията, промените в Закона за обществените поръчки, както и тези в КПКОНПИ.

„Започваме да преговаряме по политики, които да бъдат ясно разписани този път в план за работа или програма на правителството – нещо, което ни липсваше в първия мандат, с ясни отговорности и срокове за свършване на тези задачи”, добави тя.

По публикацията работи: Пламена Сутева