Шон Пен отново е в Украйна

104

Това е второто посещение на американския актьор и режисьор в Киев, Украйна от началото на войната. Там той снима документален филм, посветен на военните действия между Украйна и Русия. Шон Пен беше заминал за Киев още в първите дни от войната, когато се срещна и с украинския президент Зеленски. Холивудският актьор и режисьор е известен политически активист

Американският актьор и режисьор Шон Пен за втори път посети Киев от началото на войната в Украйна, предадоха Украинформ и БТА. Той снима документален филм за конфликта. Разпространено беше видео от местния телевизионен канал ТСН от пребиваването на Пен в Киев, предаде Нова телевизия.

Шон Пен, който е носител на награда „Оскар“, е посетил градовете Буча и Ирпин.

В първите дни след началото на руското нашествие в Украйна холивудската звезда пристигна в Киев и се срещна с президента на страната Володимир Зеленски.

Тогава от канцеларията на държавния глава качиха снимки във Facebook и съобщиха, че Пен „специално дойде в Киев, за да отрази всички събития, които се случват в Украйна и да разкаже на света истината за руското нашествие в нашата страна“.

И през февруари актьорът и режисьор засне кадри за подготвяния документален филм.

Холивудският актьор и режисьор е известен политически активист. Той взима присърце и различни хуманитарни каузи, като подпомагането на пострадалите от урагана Катрина, от земетресението в Хаити през 2010 г., от наводненията в Пакистан през 2012 г.

По публикацията работи: Пламена Сутева