След срещата с Радев: ДБ са готови за диалогичност

44

Това заяви след проведената консултация при президента Румен Радев, Христо Иванов от „Демократична България“. Той обяви, че довечера ще разберат каква е визията на „Продължаваме промяната“

„Ние винаги сме били диалогични и сме се стремили да слагаме националните приоритети пред скоби и във фокуса на усилията“, каза Иванов.

Смятаме, че усилието за съставяне на управление с първия мандат е най-здравословното и сме заявили многократно, че ще подкрепим такова усилие. За нас е ясно, че такова управление трябва да бъде насочено към решаване на очевидните проблеми – еврозоната, превъоръжаването на българската армия, изчистването на руското влияние от сектор Сигурност – приоритети, които смятаме за важни.

Довечера ще видим от „Продължаваме промяната“ каква е тяхната визия и ще обсъдим, каза още той.

За нас е ясно, че един следващ парламент не изглежда да е по-добър от гледна точка на възможностите да се търсят работещи уравнения. Така че ще обсъдим как си представя мандатоносителя възможните политически формули. Ние наша политическа формула не смятаме да предлагаме, каза Христо Иванов

Разговорите днес започнаха с „Има такъв народ“, предстои среща и с „Възраждане“.

Вчера на поканата на президента се отзоваха от ГЕРБ-СДС и ДПС. „Продължаваме промяната“ и БСП отложиха консултациите докато не бъде приет бюджета на държавата.