Костадинов при Радев: Предсрочните избори са най-бързият начин за преодоляване на кризата (ВИДЕО)

90

Президентът на Република България Румен Радев проведе консултация и с представители на „Възраждане“, след като днес вече се състояха срещи с „Има такъв народ“ и „Демократична България“. Костадин Костадинов и „Възраждане“ смятат, че изходът от кризата се крие в предсрочните избори, които следва да се случат колкото се може по-бързо по негово мнение

Румен Радев заяви, че най-важната криза от всички е кризата на доверие. Решението на проблемите може да стане от силите, които носят доверието на гражданите. Затова е важно управлението да може да се базира на нови идеи, но и на политически опит, а всяка политическа сила да отстоява своята визия, но и да прави компромиси.

„Вашата партия е характерна до момента с ярките и категорични позиции по редица обществени теми и затова за обществото ни е важно да знае вашата оценка на политическата обстановка към момента, вашият подход, вашето виждане дали това НС има потенциал да създаде ново управленско мнозинство и по какви механизми това може да се случи.“, заяви Радев.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов поздрави президента за бързата реакция, което показва загриженост за ситуацията в страната. Костадинов призова за предсрочни избори, колкото по-скоро, толкова по-добре. България няма повече време за губене, каза Костадинов. Според него този парламент се е изчерпал, а предсрочните избори ще са като референдум за бъдещето на страната. Каза, че ако получат третия мандат, ще го върнат.

На разговори днес бяха още представители на „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

Вчера на поканата на президента се отзоваха от ГЕРБ-СДС и ДПС. „Продължаваме промяната“ и БСП отложиха консултациите докато не бъде приет бюджета на държавата.