ГЕРБ: Странно е, че управляващите се държат така, сякаш още имат мнозинство и действат на чист инат(ВИДЕО)

266

Това съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя съобщи, че ГЕРБ ще влезе в пленарната зала по важните за страната закони като този за държавния бюджет и свързаните с плана за възстановяване

ГЕРБ ще влезе в пленарната зала по важните за страната закони като този за държавния бюджет и свързаните с плана за възстановяване. Както и при обсъждането на френското предложение за Северна Македония. Това съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя призова да се направи такъв дневен ред на пленарната зала, че да се приемат важните законопроекти, след като за втори пореден ден Народното събрание не събра кворум, за да започне работа, предаде Bulgaria on air.

По темата за Северна Македония тя напомни, че се е наложило две опозиционни групи да внесат проекторешение по френското предложение, защото правителството не си е свършило работата. И настоя те спешно да се разгледат в парламента.

Атанасова призова всички групи да се съберат и НС да вземе решение, което „ще изтрие срама“ от позицията, с която премиерът е в Брюксел.

„Странно е, че управляващите се държат така, сякаш още имат мнозинство и действат на чист инат“, критикува Томислав Дончев.

„По-големият проблем е, че останалите 21 закона, нужни да получаване на средствата по плана, още не са написани. Затова призоваваме министерствата в оставащите им време да ги напишат, за да отговорим на изискванията на ЕС“, каза Дончев. Според него решаването на проблема започва с осъзнаването му.

По публикацията работи: Станислава Гавазова