Тошко Йорданов към Кирил Петков: Депутатите не са проститутки от околовръстното

572

Тошко Йорданов от ИТН заяви, че те са били прогонени от тази коалиция, защото не са спазвали коалиционното споразумение.

„Няма значение кой какво говори за ГЕРБ и ДПС, те ни прогониха като го нарушиха. Сега ми е интересно, ако влезе т.нар. френското предложение и бъде прието с гласовете на ПП, ДБ, тия дето зяха за коалиции какво ще правят – ще се самобичуват ли, ще се самонаплюят ли, ще се сбият ли?“ Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов минути след вота на недоверие, предаде btv.

„Лицемерието в този парламент е издигнато на невероятно високо ниво. Естествено, че ПП ще вземе мандата, но Кирил Петков трябва да научи нещо много простичко – парламентът има представители на политически сили, преговорите се водят с политически сили, на от отделни депутати. Депутатите не са проститутки да ходиш да си ги пазаруваш от околовръстното, както прави той. Купи си 6, ако има и други такива, които се усещат по този начин, да си купува и тях. Но това не е политическо поведение”, каза още Йорданов и призова Кирил Петков “да се научи на политика”. „Не знам къде е расъл Кирил Петков, но да вземе да се научи на политика, така че, когато вземат първия мандат, и ако пратят покани да разговаряме, може би ще разговаряме”, каза още той.