Корнелия Нинова: Пенсионерите остават без увеличение. Идват тежки времена

2204

Корнелия Нинова от БСП коментира развилата се ситуация по този начин: „ИТН, ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ направиха безпринципен сбор. Един вот на недоверие няма да ни спре“, категорична бе Нинова.

Тя призова в следващата една седмица да се приеме актуализацията на бюджета. „Ако до края на седмицата не бъде приета на второ четене, пенсионерите няма да си получат увеличението на пенсиите от 1 юли, майките няма да получат данъчните облекчения за деца. Очевидно е, че ще се случи процедурата по Конституция – дава се първият мандат на първата сила и завъртаме рулетката. За нас предсрочни избори са най-тежкият и неприемлив вариант. Новата четворна коалиция създаде хаос в държавата, политическа криза, есента и зимата ще бъдат тежки“, допълни Корнелия Нинова, предаде БНТ.

По думите ѝ изборите са най-лошият вариант, свалянето на правителството ще се отрази в хаос, нестабилност и липса на парламент, който стабилно да взима решения по най-важните въпроси.

„Ако „Продължаваме промяната“ ни поканят на разговори, ще се включим, коалиционното споразумение трябва да се актуализира с нови задачи“, каза още Корнелия Нинова.