Борислав Михайлов е бил на разпит в ГДБОП? БФС отрича

39

Твърди се, че президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е бил викнат на разпит в ГДБОП, като на разпит са били привикани и други служители на БФС. Припомняме, че наскоро бе разпространена снимка, на която се вижда, че Борислав Михайлов е в компанията на Дан Тан, който се счита за един от лидерите на „черното тото“. По-късно от БФС излязоха с позиция, че появилата се информация не е достоверна

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е бил викнат на разпит в Главна дирекция за борба с организираната престъпност. Той е бил в сградата на институцията рано днес (22 юни), около 9:30 ч. Причината е „жалба от адвокат“, но имена не се съобщават, пише novini.bg.

На разпит са се явили и други служители на БФС. Припомняме, че наскоро бе разпространена снимка, на която се вижда, че Михайлов е в компанията на Дан Тан, който е считан за един от лидерите на „черното тото“.

Фотосът е направен само два месеца преди скандалната контрола България – Естония (2:2), която по-късно бе анулирана, след като бе доказано, че резултатът е манипулиран. Мачът е организиран от фирма на Дан Тан и договорът за срещата е подписан от представител на БФС.

Това не е първият път, в който служители на ГДБОП се занимават с казуси около БФС. В края на 2019 г., когато Михайлов подаде оставка като президент, от Дирекцията обискираха офисите на футболната централа в базата в „Бояна“, припомня bTV.

Преди дни Софийски градски съд пък отмени всички решения от Конгреса на централата през октомври 2021 г., когато Михайлов беше преизбран за президент. Предстои обжалване от страна на БФС.

По-късно от БФС съобщиха за Sportal.bg, че появилата се информация не е вярна.

Няма нищо вярно в това, че Борислав Михайлов е бил на разпит в ГДБОП. Това е пълна измислица! Не знаем откъде тръгна тази информация, но със сигурност не е истина. Той е на работното си място от сутринта и не е ходил никъде, заявиха от БФС пред спортната медия.

По публикацията работи: Пламена Сутева