Тошко Йорданов към Кирил Петков: Депутатите не са проститутки от околовръстното

blank
Кадър: Facebook

Тошко Йорданов от ИТН заяви, че те са били прогонени от тази коалиция, защото не са спазвали коалиционното споразумение.

„Няма значение кой какво говори за ГЕРБ и ДПС, те ни прогониха като го нарушиха. Сега ми е интересно, ако влезе т.нар. френското предложение и бъде прието с гласовете на ПП, ДБ, тия дето зяха за коалиции какво ще правят – ще се самобичуват ли, ще се самонаплюят ли, ще се сбият ли?“ Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов минути след вота на недоверие, предаде btv.

„Лицемерието в този парламент е издигнато на невероятно високо ниво. Естествено, че ПП ще вземе мандата, но Кирил Петков трябва да научи нещо много простичко – парламентът има представители на политически сили, преговорите се водят с политически сили, на от отделни депутати. Депутатите не са проститутки да ходиш да си ги пазаруваш от околовръстното, както прави той. Купи си 6, ако има и други такива, които се усещат по този начин, да си купува и тях. Но това не е политическо поведение”, каза още Йорданов и призова Кирил Петков “да се научи на политика”. „Не знам къде е расъл Кирил Петков, но да вземе да се научи на политика, така че, когато вземат първия мандат, и ако пратят покани да разговаряме, може би ще разговаряме”, каза още той.