Решиха съдбата на Виктор Спига, който уби приятелката си

313

Решиха каква ще бъде съдбата на Виктор Спига, който бе обвинен за смъртта на Алена Щерк. Той остава в ареста с решение на Софийски градски съд.

Припомняме, младата жена бе намерена мъртва край Радомир, а по тялото и главата ѝ бяха намерени следи от удари. Щерк е получила и травма, несъвместима с живота, каза часове след откриването на тялото ѝ заместник градският прокурор Иво Илиев. Тогава в италианския град Асколи Пичено бе задържан бившият ѝ приятел – Виктор Спига. Преди дни той беше екстрадиран за България, предаде NOVA.

Съдът се мотивира с това, че има достатъчно данни, за да се направи предположение, че именно Спига е извършил престъплението, в което е обвинен, като е проявил особена жестокост. Въпреки чистото си съдебно минало, деянието го характиризира като лице с висока степен на обществена опасност, записа още съдът в мотивите към решението.

От доказателствата стана ясно, че Алена Щерк често е споделяла с близките си притеснения за проявена от негова страна ревност и понякога агресивност. Според прокуратурата Спига е направил опит да заличи следите си след убийството, тъй като са намерени остатъци от неговата кръв и тази на жертвата в дома му.

Определението на съда не е окончателно, Спига може да обжалва.