Радостин Василев за скандалния запис: Не съм заплашвал Христинка Иванова

415

Наскоро подалият оставка спортен министър Радостин Василев коментира пуснатия вчера запис от Тошко Йорданов, което се случи по време на провеждаща се пресконференция на ИТН. Василев каза и, че на вчерашния брифинг на ИТН е трябвало да има 10-12 души, представляващи партията, но част от тях са били заплашвани от Тошко Йорданов

Радостин Василев отрече да е заплашвал депутатът от ИТН Христинка Иванова. Припомняме, че вчера председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пусна запис на телефонен разговор между Радостин Василев и Христинка Иванова, в който, по думите на Йорданов, се чуват заплахи, предаде bTV.

ИТН пуснаха скандален запис с изнудване на отцепниците (ВИДЕО)

„Христинка Иванова е народен представител от Плевен, тя стана народен представител само и единствено заради мен. Тя е общинският координатор в Долна Митрополия. Този разговор го проведохме около 30 минути преди пресконференцията вчера, защото тя не дойде. Тя беше навсякъде с нас през последните три дни – вкъщи, срещна се с премиера. Не съм я заплашвал. Ще й пратя колеги юристи, за да може да си попълни молбата за напускане, тя си я попълни още тогава. Разбрахме се колегите, че ако някой бъде заплашван и притискан, той ще напусне, за да даде място на следващия“, заяви Радостин Василев.

По думите му тя е притискана и заплашвана.

„В ИТН имам само приятели“, добави Василев.

Той заяви, че на пресконференцията вчера е трябвало да присъстват 10-12 души от партията, но те са били заплашвани от Тошко Йорданов.

По публикацията работи: Пламена Сутева