ИТН пуснаха скандален запис с изнудване на отцепниците (ВИДЕО)

1593

От политическа партия „Има такъв народ“ пуснаха скандален запис на телефонен разговор, за който твърдят, че е между техния депутат Христина Иванова и отцепилия се  бивш министър – Радостин Василев
„В този момент се случва нещо безпрецедентно. Подложени сме на изключителен натиск от мутри. Слушах пламенното слово на Радостин Василев, но понеже на едната везна в момента в публичното пространство стоят лъжите, а от другата страна сядаме ние, ще коментираме само и единствено фактите и истината. Днес е един прекрасен ден, защото преди около час видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели. Бяхте свидетели на един куп лъжи, без нито един факт. Затова ние, като свободни и демократични хора, заставаме пред вас с лицата си“. Това заяви Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ на пресконференция на представители на партията.

Пред журналистите Тошко Йорданов пусна запис на телефонен разговор, за който от ИТН твърдят, че е между техния депутат Христина Иванова и отцепилия се парламентарната им група спортен министър в оставка Радостин Василев. На записа се чува как мъжът на телефона приканва жената да напусне парламентарната група на ИТН. Тя отказва и тогава мъжът от записа каза, че ще „прати хора, които да вземат молбата й за напускане на парламента“.

Пред журналистите Тошко Йорданов пусна запис на телефонен разговор, за който от ИТН твърдят, че е между техния депутат Христина Иванова и отцепилия се парламентарната им група спортен министър в оставка Радостин Василев. На записа се чува как мъжът на телефона приканва жената да напусне парламентарната група на ИТН. Тя отказва и тогава мъжът от записа каза, че ще „прати хора, които да вземат молбата й за напускане на парламента“. „Сега пък ти ме заплашваш“, добавя жената.

На пресконференцията на ИТН Иванова заяви, че Радостин Василев и друг път е отправял заплахи към нея.

„Действията на мутрата Василев е следствие от поведението на министър-председателя, който си е помислил, че може да управлява еднолично. В най-демократичната сграда в България да изпращаш мутри, които да притискат наш човек. На каква цена? Да си министър на спорта? Да носиш гел?“, коментира Балабанов. И за пореден път призова премиера Кирил Петков публично да се яви на детектор на лъжата по повод „бележката за Република Северна Македония“. Депутатът от ИТН твърди, че лично Петков е описал своето виждане за реда, по който трябва да се случват действията на България по отношение на Скопие. Като първа точка е посочено вдигане на ветото на страната ни върху започването на преговорите на Северна Македония за влизане в ЕС.

„В продължение на няколко дни Петков води политика да продаде историята на държавата ни“, каза още Балабанов.

„Знаете, миналата седмица беше внесен Закон за противодействие на корупцията. Борим корупцията с корупция. Бях обвинена от първата политическа сила, че съм действала враждебно и съм коментирала грешно закона. Аз коментирах закона към 8 юни, когато наистина разследващите инспектори бяха предвидени да влязат в съда. На 9 юни, когато аз направих коментар по NOVA и след това в парламента, законопроектът беше преработен и бе внесен малко подобрен. Не и дотам подобрен, че да не нарушава Конституцията. Последните седмици помагах на г-н Василев да напише законопроекта си за промени в Закона за хазарта. Сигурно и за това съм виновна“, заяви от своя страна Иван Митева.

Очаквайте подробности!