Петков за записа с Радостин Василев: Аз не чух заплаха (ВИДЕО)

183

Това отговори министър-председателят на журналистически въпрос, свързан с изтеклия запис с Радостин Василев и Христинка Иванова. Той коментира и ситуацията около отговорността, която носи всеки един народен представител, актуализацията на пенсиите и възможните събития, в случай, че се стигне до нови избори 

Кирил Петков бе попитан и какво смята за записа с Радостин Василев и Христинка Иванова.

„Първо, аз не чух заплаха. Те се опитват да направят инсинуации. Това само по себе си е долно – да записваш хора, с които работиш”, коментира Кирил Петков.

ИТН пуснаха скандален запис с изнудване на отцепниците (ВИДЕО)

„Няма нищо задкулисно, няма никакви уговорки. Продължаваме разговори с много хора. Идеята е всеки един народен представител да осъзнае огромната отговорност, която носи в Народното събрание”. Това заяви пред журналисти премиерът Кирил Петков, който в момента е в Трявна.

По думите му забавянето на актуализацията на пенсиите е невероятен удар върху най-бедните пенсионери.

Според него, ако България влезе в поредица от избори, това би било пагубно.

„Ако до края на годината нямаме 22 закона, спираме 12 милиарда европейски средства за българската икономика. В този момент младите семейства не получават допълнителни облекчения, горивата продължават да са на високи цени. Едновременно с това газовата дизерфикация трябва да продължи по начина, по който го направихме“, допълни премиерът.