Президентът: Очаквам политиците да не забравят своите обещания към народа, докато решават собственото си бъдеще (ВИДЕО)

77

Това каза българският президент Румен Радев по време на свое изявление пред медиите. По негови думи от поведението на управляващите зависи доверието към цялата политическа система

„Самата ситуация в страната изисква парламентарно представените партии да не допускат противоречията между тях да изместват на заден план интересите на държавата и българите”, каза президентът на Република България Румен Радев.

„Очаквам и правителството, и народните представители докато решават въпросите за собственото си политическо бъдеще да не забравят огромната си отговорност към гражданите и обещанията, дадени за справяне с инфлацията, със социалната и икономическата криза”. Това заяви президентът Румен Радев.

Според него от тяхното поведение и действие по тези въпроси зависи не само доверието към техните собствени политически формации, но и доверието към политическата система като цяло.

Президентът отказа да коментира думите на Слави Трифонов, че част от депутатите от „Има такъв народ” ще напуснат партията си.