Министърът на младежта и спорта Радостин Василев от квотата на ИТН подаде оставка

83

Радостин Василев – министър на младежта и спорта от квотата на „Има такъв народ“ депозира своята оставка, като той ще се върне като депутат в парламента. Припомняме, че от кабинета първи си тръгна регионалният министър на България Гроздан Караджов, също от ИТН

Радостин Василев от „Има такъв народ“ подаде оставка като министър на младежта и спорта. Двамата му заместници също са си тръгнали. Това съобщи той в кулоарите на парламента, предаде bTV.

Когато бъде одобрена, Василев ще се върне като депутат в парламента, допълни още той и отрече да е чувал, че управляващите се опитват да „купят“ депутати на ИТН, както казаха по-рано днес от партията на Слави Трифонов.

След политическия сблъсък на няколко фронта и изтеглянето от Слави Трифонов на няколко министри от „Има такъв народ“, от кабинета първи си тръгна регионалният министър Гроздан Караджов. Той и „Продължаваме промяната“ влязоха в престрелка с документи за милиарди за пътните фирми.

От квотата на ИТН са още министърът на енергетиката Александър Николов и външният министър Теодора Генчовска, която все още е на посещение в Солун.

Според министър Даниел Лорер е възможно министри на „Има такъв народ“ да останат в правителството. От „Има такъв народ“ бяха категорични, че всичките им представители напускат кабинета, заедно със заместниците.

„Демократична България“ ще направи всичко възможно да върне мнозинството в парламента, заяви вчера пред bTV министър Борислав Сандов.

Предстои подадените оставки да бъдат гласувани в парламента. Нови имена засега не се спрягат.

По публикацията работи: Пламена Сутева