Борислав Гуцанов: Актуализацията на бюджета е най-важна, всичко друго – после

50

Това е мнението на Борислав Гуцанов от “БСП за България”. Според него това е така, тъй като държавният бюджет е гаранцията за спокойствието във всяко едно българско семейство и за развитието на икономиката на страната. 

“Актуализацията на държавния бюджет е безусловно най-важният въпрос в държавата, защото той е гаранцията за спокойствието във всяко българско семейство и за развитието на икономиката“, заяви Гуцанов.

„Всичко друго – вътрешнопартийни, вътрешнокоалиционни и властови спорове, постове и хипотези, ще се изясняват и решават, след като приемем актуализацията. Тя ще позволи 20% повишение на пенсиите, повече пари в младите семейства и по-добри условия за бизнеса в ситуация на световни, регионални кризи и инфлация”. Това заяви пред Nova News народният представител от коалиция “БСП за България” Борислав Гуцанов.

“Гласуването на бюджета в комисиите показа, че шансовете да бъде приета актуализацията му, след излизането на ИТН от коалицията, са 50 на 50. Аз съм оптимист и вярвам, че в пленарната зала на Народното събрание здравият разум ще надделее и ще покажем, че сме отговорни държавници а не партийни функционери и егоисти, робуващи на рейтинги и тесни политически интереси”, коментира Гуцанов.

По публикацията работи: Пламена Сутева