Кирил Симеонов, ИТН: Срещнахме се с премиера. Не ми е предлагал постове или пари

178

По думите на депутатът от „Има такъв народ“ Кирил Симеонов, премиерът му е обяснил, че притеснен, че иска да вкара държавата в правия път и, че има опасност да падне правителството. Казал му е още, ако може да преосмисли позицията си. Симеонов категорично заяви, че не се е стигнало предлагане на постове или пари

„Вчера получих обаждане от Кирил Петков с молба да се видим, след което имахме кратка среща, на която той ми каза, ако мога, да си преосмисля позицията. Да не хвърляме страната в хаос“, каза в кулоарите на парламента Кирил Симеонов от „Има такъв народ“ (ИТН). Той уточни, че премиерът не му е предлагал постове или пари, предаде bTV.

„Цялостно ми каза, че нещата не могат да продължават така. Че иска да вкара държавата в правия път и има опасност да падне правителството, но нищо повече от това“, обясни Симеонов.

Той каза още, че е споменал това на негови съпартийци – Ива Митева, Тошко Йорданов и Любомир Каримански.

Петков също така му е казал; че е разговарял и с други депутати от ИТН, но не е казал с кои точно.

„Аз му казах: че му благодаря за разговора и си заминах“, каза Кирил Симеонов, допълвайки, че остава лоялен на партията си.

Ива Митева също потвърди, че снощи Кирил Симеонов й е казал, че премиерът му се е обаждал, за да го убеждава в посока да поддържа правителството и да гласува за бюджета.

„Чухме премиерът още онзи ден да говори за 12 депутати и явно в момента ги търси. Ако това е моралът, за който говори, ако това е борбата с корупцията -поздравявам го“, каза Митева.
На въпрос има ли информация Кирил Петков да е разговарял и с други депутати от ИТН тя отговори, че не знае.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пък заяви, че Кирил Петков е разговарял и с други трима депутати, освен Кирил Симеонов, но изброи кои са те.

По публикацията работи: Пламена Сутева