Лорер: ИТН отказват да поемат отговорност за пореден път. Като не ми харесва си тръгвам, ама политиката не е шоу

64

„Видяхме го миналото, лято виждаме го отново – като не ми харесва си тръгвам, ама политиката не е шоу“, това заяви министърът на иновациите Даниел Лорер

Без парламента, който „Има такъв народ“ де факто искат да хвърлят на боклука, ние не можем да направим реформите, коментира министърът на иновациите Даниел Лорер, предаде bTV.

По думите му ИТН отказват да поемат отговорност за пореден път. „Видяхме го миналото, лято виждаме го отново – като не ми харесва си тръгвам, ама политиката не е шоу“, заяви Даниел Лорер.

„Ние преминахме през огромни кризи – при COVID те не излязоха от правителството, защото нямаме здраве, инфлация – те не излязоха от правителството, защото имахме проблеми в енергетиката и заради цените на енергията, войната в Украйна -те не излязоха от правителството заради политиката ни към Украйна или към Русия. Решиха да излязат от правителството заради какво? Пътищата на България. Те искат колосална цифра от 6 милиарда, които да бъдат изхарчени тази година за пътищата и това е причината те да хвърлят България в хаос. Аз наистина недоумявам какво седи зад това“, каза Лорер.

„Българският парламент решава българския бюджет когато одобрихме бюджета за 2022 г., казахме ясни, това е инвестиционен бюджет. Сегашната актуализация казваме ясно, че е за борба с кризата. Този парламент е жизнено необходим на България, за да можем да преодолеем кризата, за да можем да повишим пенсиите, след това да можем да продължим с енергийните мерки за бизнеса и за домакинствата. Не забравяйте, че идва и плана за възстановяване, и устойчивост“, посочи Даниел Лорер.

„При ИТН наблюдаваме сценаристка динамика от самото начало: и ако в началото ние давахме кредит на доверие: че това е техният стил; те така са свикнали да работят и ние можем да вървим напред, защото България има нужда от мнозинство, което да я тласка напред, а не да я дърпа назад, с времето се оказа че, ИТН не желаят да работят по този начин“, каза той.

„Важното за българския избирател в момента е да разбере че цялата формация на Слави Трифонов – ИТН, не работи за интересите на България. В момента тези хора умишлено спират работата на българското правителство заради парите на пътищата – да хвърлиш държавата в хаос заради това е немислимо“, отбеляза още министърът на иновациите.

По публикацията работи: Станислава Гавазова