Костадинов за оттеглянето на ИТН: По-добре късно, отколкото никога

62

По думите на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов оттук нататък това, което предстои са предсрочни избори и според него това е нещо, което българското общество чака отдавна. Тези думи на Костадинов идват след заявката от страна на лидера на ИТН за оттегляне от коалицията

Тази агония трябваше да приключи, „по-добре късно, отколкото никога“, коментира на брифинг в парламента председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов във връзка с оттеглянето на „Има такъв народ“ от управлението на страната, предаде Darik.

Оттук нататък той вижда предсрочни избори – нещо, което, по думите му, българското общество чака. Според него няма откъде да дойде подкрепа в рамките на това Народно събрание за кабинет на малцинството, за преформатиране на управлението.

Както преди шест месеца, така и сега, ще кажа, че „Възраждане“ може да разговаря с всеки на базата на платформата на партията, и добави, че има пет условия, които могат да обсъждат още утре в това Народно събрание.

Първото е веднага да се изтегли планът за еврото и да се поеме ангажимент то никога да не бъде въвеждано в България. Второто е още през следващата седмица да бъде прекратен договорът за американските бази. Предоговаряне на условията за членство на България в ЕС, защото, според партията, до момента по този начин то носело само щети за страната ни, също е сред условията за разговори. Според Костадинов, за тази цел трябва да се създаде преговорен екип на широка партийна основа. Четвъртото условиe е да се проведе референдум за членството ни в НАТО. На пето място е веднага да се вдигнат санкциите срещу Русия.

Ако партиите в парламента не отразяват вота на обществото, единственото, което остава, е да отидем на избори като референдум за бъдещето на България, обобщи лидерът на „Възраждане“.

Костадин Костадинов заяви, че предложенията на финансовото министерство за актуализацията на бюджета не ги удовлетворяват по никакъв начин. Ако има вот на недоверие, ще го подкрепим, това правителство е вредно за България, каза Костадинов.

По публикацията работи: Пламена Сутева