Ива Митева, ИТН: Групата ни е единна, няма да получат нито един депутат

268

Това заяви депутатът Ива Митева от „Има такъв народ“. „За КПКОНПИ сме имали коалиционен съвет на 31 януари, оттогава до 24 май е нямало нищо“ продължи тя

Групата ни е единна, няма да получат нито един депутат. Това заяви депутатът от ИТН Ива Митева на влизане в парламента, предаде БНТ.

Според Ива Митева формалният повод да напуснат управлението е, че много трудно работят, включително и на коалиционните съвети и по много въпроси не са получавали отговори, а комисиите в НС не работят. На пръсти се броят хората там, които разбират, каза Митева за състава на правната комисия.

За КПКОНПИ сме имали коалиционен съвет на 31 януари, оттогава до 24 май е нямало нищо, на 24 май сме получили закона, ще ви го предоставя сега, сравнете го с действащия – копи-пейст. Не само копи-пейст, а и с всичките му сбъркани формулировки. Много добре знаете, аз самата съм го критикувала многократно, тогава беше приет почти без никакво обсъждане в парламента, тъй като беше казано, че е политически закон. Тогава ние експертите остро възразихме, от чл. 1 до последния му параграф, има проблеми в този закон, заяви Митева.

По публикацията работи: Станислава Гавазова