Украински шофьор ще плаща 1000 лв.: Нагазил с джипа си в дюни по Черноморието

206

Шофьорът на украинския джип ще бъде глобен с 1000 лева, тъй като е навлязъл в защитена местност. За нарушението било установено, след като в социалните мрежи са плъзнали снимки на заседналия джип на плаж в Созопол

Шофьорът на украински джип, нагазил в дюните на Шофьорския плаж в Созопол, ще бъде глобен с 1000 лева. Това е трети подобен случай за месец, предаде bTV.

Автомобилът е заседнал в дюните в късния следобед вчера, но бързо е бил изтеглен. Засечен е от граждани, публикували снимки в социалните мрежи. Така полицията установява нарушителя, влязъл у нас на 4 юни.

Проверка на екоинспекцията ще установи има ли увредени дюни в защитена местност „Ропотамо“. Предните две нарушения с автомобили на пясъка също са извършени от украинци.

„Романтично е тяхното приключение според обясненията, които дават и никога не са си давали сметка, че нарушават закона, тъй като са очаквали да видят информационни табели, които да препятстват слизането им на плажа“, казва Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР-Бургас.

По публикацията работи: Пламена Сутева