Каримански за напрежението в МС: Напускането на нашите министри е тяхно право

111

Това заяви председателят на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански. По негово мнение напусналите министри имат това право, след като „нищо не им е одобрено“. Припомняме, че това се случи днес на заседанието на МС, където бе обсъдена актуализацията на бюджета

„Напускането на нашите министри е тяхно право, след като нищо не им е одобрено. Сигналът е, че първо на коалиционно ниво трябва да бъдат решени нещата и тогава да бъдат вкарвани в отделните ведомства“.

Това каза в кулоарите на парламента Любомир Каримански от „Има такъв народ“, който е председател на бюджетната комисия в парламента. Той бе помолен да коментира демонстративното напускане на министрите на ИТН на заседанието на МС, където се обсъждаше актуализацията на бюджета, предаде bTV.

Напрежение заради актуализацията на бюджета: Министрите на ИТН напуснаха заседанието

„Вчера много ясно си казахме, че трябва да бъдат спазени всички уговорки и обещания, които са във връзка с МРРБ с индексацията към строителите и към всички онези, които реално изпълняват поръчките. В същото време МВнР също имаше едно искане за командировките зад граница и за възнагражденията, тъй като там са едни от най-ниските. Те са направили нов устройствен правилник. Чакаме т.нар. ефективно управление в правителството да оценява всички тези документи.

Не знам дали има капацитетът да ги оцени“, коментира Каримански.

Той заяви, че не са получили натуралните показатели и изчисления, които трябва да ги убедят в начина, по който е конструирана цялата логика на бюджета.

Каримански заяви, че „Има такъв народ“ са търпеливи и ще бъдат такива толкова, че да могат да защитят всичко онова, което е записано в коалиционното споразумение.

Председателят на ПП на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров също коментира напускането на министрите на ИТН. По думите му очевидно има някакво напрежение, след като това се е случило. Към момента обаче той не разполага с повече информация, различна от тази на медиите.

По публикацията работи: Пламена Сутева