Измама в българско село: Непознати мъже предлагат ремонт

324

Полицията разследва измама на възрастна семейна двойка от село в Североизточна България. Двама непознати мъже предложили на хората ремонт на покрива на приемлива цена, като след получено съгласие, към тях се присъединили още няколко човека. Започнали работа, като на всеки етап от нея искали от собствениците различни суми. В процеса на работа премахнали част от керемидите на къщата, след което собствениците били принудени да приемат нова оферта. Общата сума, с която възрастната двойка била измамена е на стойност 4600 лева

Възрастна семейна двойка от главинишкото село Стефан Караджа, област Силистра, е била измамена със сумата от 4600 лева под предлог за извършване на ремонтни дейности в дома им, съобщиха от МВР.

Вчера около 10:30 часа двама непознати мъже, придвижващи се с лек автомобил, посетили хората и предложили да извършат ремонт на козирката над входната врата на къщата им срещу приемливо заплащане.

След като получили съгласие, към двамата се присъединили други четирима мъже и започнали работа, като на всеки етап от нея искали от собствениците различни суми.

В процеса на ремонта бригадата премахнала част от керемидите на покрива на къщата с мотива, че са амортизирани. Оказвайки се принудени да приемат новата оферта за ремонт на целия покрив, собствениците платили поисканата сума, която заедно с предходните плащания възлязла общо на 4600 лв. Около обяд, щом получили парите, „майсторите“ се качили на автомобила си и изчезнали.

Два часа по-късно в РУ-Тутракан бил получен сигнал за измамата и започнало разследване. Дежурна оперативна група извършила оглед на адреса, а криминалисти предприели оперативно-издирвателни действия.

Към момента са събрани данни, идентифициращи лекия автомобил, а работата по установяване на лицата продължава.

От полицията съветват гражданите да не се доверяват на непознати, предлагащи различни услуги, и да не ги допускат в имотите си. За да не бъдат измамени е препоръчително да се обръщат към фирми, лицензирани за извършване на строителни и ремонтни дейности. При съмнение за измама или друга нередност да сигнализират органите на реда, както и другите компетентни институции, имащи отговорности към защитата на правата на потребителите.