Гръмотевична буря с градушка вилня в София

128

Улици са били наводнени от пороя, дърво е паднало върху движеща се кола

За изключително силна буря, съпроводена с градушка, съобщава Novini.bg, като се позовава на информация на свои читатели. Стихията разразила около 18:00 часа.

В центъра на София е имало и градушка.

Дърво е паднало върху движеща се кола на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в посока НДК. В автомобила е имало две момичета, които са невредими.

За градушка съобщават и жители на столичния кв. „Люлин“.

Пороят бързо наводни улиците, на места са се образували задръствания. Аварийните екипи на Столична община реагират на сигнали, свързани с проливния дъжд в София.

Общо 6 екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ реагират на сигнали в резултат на бурята и силния дъжд. Към момента екипите са работили за отстраняването на 4 паднали клони и дървета в „Орландовци“, затруднения в следствие завиряване на кв.“Орландовци“, ул.“Кукуш“ и бул.“Хр. Ботев“.

Според синоптиците до края на деня, главно в югозападните и източните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. В отделни райони, главно в Югозападна България, количествата ще са значителни.

По публикацията работи Полина Петрова