Транспортният министър обеща 50% увеличение на капацитета на „Капитан Андреево” (ВИДЕО)

70

Това се случва след посещението на министъра на ГКПП „Капитан Андреево”, където днес се проведе протест на превозвачите. По думите на министър Събев са предприети спешни мерки

Спешни мерки са били предприети заради проблемите на ГКПП „Капитан Андреево”. Това обяви министърът на транспорта Николай Събев, който посети граничния пункт. По думите му вече са командировани допълнително служители от „Гранична полиция” и Агенция „Митници”, предаде Нова телевизия.

Протест на превозвачи на ГКПП „Капитан Андреево“ (ВИДЕО)

„В момента има тапа от 3 500 камиона в турската част. Ежедневно пристигат 1 300 – 1 500. Идеята е в прозорец от една седмица, с по-висок капацитет на преминаване, тази вълна да бъде обрана”, добави той.

По думите на Събев зам.-министърът на земеделието Иван Христанов и депутатът от ПП Константин Бачийски са свършили „великолепна работа” с преминаването на фитосанитарния контрол в държавни ръце.

Министърът обяви, че до септември се планира да има още 50% увеличение на капацитета на преминаване на транспортни средства през „Капитан Андреево”.

По публикацията работи: Пламена Сутева