Протест на превозвачи на ГКПП „Капитан Андреево“ (ВИДЕО)

45

Състои се протест на превозвачите на границата с Турция, като причина за това са опашките от тирове на границата с нашата съседка. Арабаджиев твърди, че транспортния министър не желае да води диалог с транспортния бранш

Протест на превозвачи на ГКПП „Капитан Андреево“. Причината са опашките от тирове на границата с Турция. В момента транспортният министър провежда среща със своите турски колеги, затова и превозвачите са тук с искане за среща с него, предаде NovaNews.

Според председателя на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев целта на протеста е решаване на проблемите с чакането на границата. „Нашите шофьори чакат по 6 дни. 140 часа и повече чакат, искаме адекватни мерки от страна на държавата“, обясни той.

Спирането на фитосанитарната лаборатория е една от причините за чакането. „Причините са комплексни, искаме адекватна транспортна политика и мерки. Пети ден протестираме, министър Събев не желае да води диалог с транспортния бранш. Очакваме да поеме личен ангажимент по 2000 камиона да преминават през граничния пункт от днес“, заяви Арабаджиев.

По публикацията работи: Пламена Сутева