Румен Радев: Естествено, че има нужда от актуализация на бюджета (ВИДЕО)

42

Това е мнението на президента на България Румен Радев. Той коментира актуализацията на бюджета, наред с други актуални теми в момента. Президентът даде своята позиция относно спекулациите за наличие на ядрено оръжие в страната, относно неприличния жест на Ицо Хазарта в парламента и относно протеста на надзирателите

„Естествено, че има нужда от актуализация на бюджета. Всички намерения на правителството за антикризисните мерки трябва да минат през парламента. Аз се надявам да има бързо развитие, за да не бъдат и тези мерки прекалено закъснели.“ , коментира президентът.

Това коментира президентът Румен Радев, който се надява на бързо развитие по въпроса, за да не се окажат мерките на властта „прекалено закъснели”.

„Най-важното е да видим устойчива управленска програма на правителството”, добави още Радев.

Категорично в България няма ядрено оръжие, обясни държавният глава относно изтребителите, прелетели през България вчера и кацнали на „Граф Игнатиево”. Според него това са спекулации. „Те идват тук най-вече, за да могат да водят съвместна тренировъчна дейност и да помагат за охрана на въздушното пространство”, обясни Радев.

По темата с жеста на депутата от „Продължаваме Промяната” Христо Петров – Ицо Хазарта, в пленарната зала, той посочи, че парламентът ни се е нагледал на какво ли не. „Мисля, че тук не става въпрос за средни пръсти, а за цялостно поведение и отношение вътре в парламента. Нашите народни представители не трябва да забравят, че с всичките си действия, с начина, по който изглеждат и говорят – изразяват отношението си към българските граждани” , добави държавният глава.

Относно протеста на надзирателите, Румен Радев каза, че всеки има право да протестира, но зависи за какво и по какъв начин. „Всички в момента професионални слоеве, всички хора, които вършат някаква дейност, имат своите основания да искат по-добри условия за работа, по-добри условия на труд, но за мен е важно е да има диалог с управляващите”, уточни Радев.