България и Северна Македония не се победиха в Лигата на нациите

60

Двубоят в Разград завърши 1:1, точен за „трикольорите“ беше Кирил Десподов, решение след ВАР лиши националите ни шанс за успех след отменена дузпа

Представителният национален отбор на България по футбол започна с равенство – 1:1, в третото издание от Лигата на нациите. Съперник на „лъвовете“ на „Хювефарма Арена“ беше селекцията на Северна Македония.

Кирил Десподов откри резултата за „трикольорите“ след страхотна атака в 12-ата минута, но Милан Ристовски изравни резултата в Разград, а при гола на съперника останаха сериозни съмнения дали няма засада на нападателя на северномакедонците, отбелязва gong.bg. В самия край на срещата юношата на Черно море Мартин Минчев шутира, а топката се отби в ръката на бранител на Северна Македония. Първоначално дузпата бе отсъдена, но след преразглеждането на ВАР-монтирорите френският рефер Пиняр отмени решението си.

В крайна сметка, с оглед изявите на двата отбора на терена, точката изгледжа логичен изход от двубоя.

В другия мач от Лига С, група 4, в която е и отборът на България, Грузия разби Гибралтар с 4:0. Грузинците са следващият съперник, когото ще срещнат националите ни, на 5-и юни отново в Разград.