Борисов към Вебер: Тотален хаос. Искат да водят бежанците на палатки, след като излязат от хотелите (ВИДЕО)

514

Лидерът на ГЕРБ и експремиер на България Бойко Борисов осъди работата на правителството по организацията около настаняването и преместването на украинските бежанци. Той разкритикува остро отношението към бежанците. Според Борисов управляващите се оправдават с войната, а всъщност „не могат да си вършат работата“. Това Бойко Борисов заяви по време на среща с Манфред Вебер – председател на Групата на ЕНП в ЕП

„Когато не можеш да свършиш работа, се оправдаваш с войната“. Това заяви бившият министър-председател Бойко Борисов на среща с председателя на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер.

„Те имаха да свършат една работа с бежанците и не я свършиха“, посочи той, визирайки българското правителство. „Няма програма за разселване, няма нищо“, заяви той в излъчване на живо във Фейсбук.

„В България всичко сега е различно от това, което ние представяхме пред ЕК“, каза още Бойко Борисов в отговор на въпрос на Вебер. „Тотален хаос е, премиерът Петков представя желаното за действително“, продължи той.

„Сега искат да ги водят на палатки, след като излязат от хотелите, на мен ми е жал за тези хора – бежанците от Украйна. Ние предупреждавахме месеци наред. Всяка седмица взимат по половин милиард, но, ако ние имаме вицепремиерка като тази Калина, която направи такова брутално изказване, днес европейският парламент щеше да се занимава с нас“, заяви Борисов.

„Правителството няма добра организация по преместването“, алармира експремиерът.