Днес е финалът на състезанието за Световната купа по спортна гимнастика

32

В Двореца на културата и спорта във Варна се провежда състезанието за Световната купа по спортна гимнастика. Стартът та състезанието бе даден на 26 май.

стана ясно, че българският гимнастик Теодор Трифонов осигури на страната ни първо отличие от състезанието. Трифнов спечели бронзов медал във финала на земя, предаде БНТ.

Представителят на търговишкия клуб „Светкавица“ получи оценка от 13.600 точки и макар резултатът да беше по-нисък в сравнение с квалификациите се оказа напълно достатъчен за място на почетната стълбичка.

Златото на земя стана притежание на французинът Бенджамин Осбергер, който получи оценка от 14.100 точки, докато втори остана Тейлър Бъркхард от САЩ.

За съжаление, Валентина Георгиева завърши седма във финала на прескок на жените, макар да беше с най-добър резултат след пресявките. Днес обаче при първия си опит възпитаничката на Филип Янев допусна грешка, което я лиши от шанс да се бори за медалите.

Победителка пък стана Алин Фрийз от Франция, следвана от Камил Расмусен от Дания и Маиса Кусико от Финландия.

Днес, в неделя Теодор Трифонов, и Валентина Георгиева отново ще излязат на подиума в Двореца на културата и спорта за финалите съответно на прескок и на земя. Участие ще вземе и Йордан Александров, който ще играе във финала на успоредка.