Обвинената за насилие над дете жена признала за шамар, но отрича каквото и да било посегателство (ВИДЕО)

72

Това заяви директорът на дирекция „Социално подпомагане“ – Враца. По нейни думи приемният родител (въпросната обвиняема) твърдяла, че детето преувеличавало и най-вероятно се е самонаранило

Директорът на дирекция „Социално подпомагане“ – Враца разказва за пратената на съд 58-годишна приемна майка. Тя е обвинена в закана за убийство, нанасяне на телесни повреди и изтезания над детето, за което трябвало да се грижи, съобщиха от прокуратурата.

„Не е имало никакви индикации за някакво напрежение между дете и приемен родител при осъществяваните проверки от социалните служители. Детето е изведено от приемното семейство, в момента, в който е подаден сигнал от училището, в което учи. Наистина са установени кръвонасядания и синини по детето, които са потвърдени от съдебен лекар. Сезирана е и прокуратурата”.

Това разказа в ефира на Нова телевизия Мария Търнавска, директор на дирекция „Социално подпомагане“ – Враца, коментирайки случая с приемната майка, която отива на съд по обвинение за три престъпления – закана с убийство, нанасяне на телесни повреди и изтезания спрямо повереното на грижите й дете.

Съдят приемен родител: Изтезавала детето, за което трябвало да се грижи

По думите на Търнавска жената е извикана на разговор в Комисия по приеман грижа с цел заличаването й от регистъра на утвърдените приемни семейства. Тя признала, че ударила шамар на детето, но отричала за каквото и да било посегателство.

По публикацията работи: Пламена Сутева