ДПС обвини Петков: Той заобикаля ЕК, сключва в нарушение договори за стотици милиони

131

Премиерът отговаря на депутатски въпроси. Депутатът от ДПС Станислав Анастасов припомни на премиера, че той е дошъл на власт с гръмките фрази за борба с корупцията

ДПС обвини министър-председателя Кирил Петков, че неправомерно е подписал договор за модернизацията на жп линията Волуяк-Драгоман, която вместо с европари ще бъде модернизирана със средствата на българския данъкоплатец, предаде репортер на БГНЕС. Депутатът от ДПС Станислав Анастасов припомни на премиера, че той е дошъл на власт с гръмките фрази за борба с корупцията, предаде Нова.

„Дойде време да подкрепите гръмките си думи с действия. Но какво се случва“, каза той и даде за пример подписания договор от Министерството на транспорта и НКЖИ за посочената по горе железопътна линия, която ще свързва България с Европа.

Проблемът, според Анастасов, е, че подписването е станало преди полученото одобрение от Европейската комисия. „На какво основание МС е разпоредил подписването на този договор, след като ЕК все още не е одобрил този договор? Ще предприемете ли действия за спиране на този договор и в какъв срок, след като подписването е извършено в противоречие със закона? И моля ви г-н премиер за много конкретни отговори, а не да си говорим за времето в Манитоба“, настоя Анастасов.

По публикацията работи: Станислава Гавазова