Обвиненият за незаконните погребения държал тела на починали с месеци в хладилни камери

132

Това се твърди за погребалния агент Георги Eнев, задържан по случая с откритите седем, незаконно погребани тела в село Клисура. Изглежда и, че му се е носела лоша слава в Банкя и района години наред. Заместник-председателят на Съюза на погребалните фирми твърди, че Енев е държал тела на починали месеци наред в хладилни камери

Прокуратурата иска постоянен арест за 51-годишния собственик на траурна агенция. Георги Eнев се изправя пред съда заради схема за незаконни погребения на възрастни хора. Общо седем тела на починали бяха открити, заровени до гробището в село Клисура, близо до Банкя. Задържаният държал тела на починали месеци наред в хладилни камери, съобщиха пред Нова телевизия от Съюза на погребалните фирми.

Зам.-председателят Стоян Макравеев видял Енев в района на незаконното гробище минути преди да бъде арестуван.

„На 23 май към 11.00 ч. го видях с една жена, която приличаше на бездомна. Там беше и мъжът, който ми се представи като шеф на „Криминална полиция“. Това не доказва, че той ги е извършил нещата, но е много съмнително какво правеха тримата заедно на гробището сами”, каза Макравеев.

Агентът от години имал лоша слава в Банкя и района.

„За този човек повече от 20 години се носят легенди как „колил и бесил” в Банкя, как едва ли не само той има право да определя гробните места”, обясни Макреев.

„От местните знам че е страшно некоректен човек, с много лоши отзиви. На една близка баща й почина преди години и Енев искал 1500 лв. за гробна плоча, но те са се отказали”, разказа кметският наместник на Клисура Камелия Димитрова.

По думите на Макравеев задържаният държал тела на починали месеци наред в хладилни камери.

„Не можеше по 2-3 месеца да му се представят документите, за да извърши кремациите и тези тела оставаха на съхранение дълго време. Последния път между 2017 и 2018 г. имаше оставени тела повече от 3-4 месеца в камерите”, поясни той.

По публикацията работи: Пламена Сутева