Илхан Кючюк: Натискът върху България за РСМ е напълно легитимен

163

Това смята евродепутатът и главен докладчик по темата за преговорите със Северна Македония Илхан Кючук. Според него страната ни може само да загуби, тъй като по негови думи, се занимава само с един единствен проблем, а именно Северна Македония, като по този начин се спира развитието на региона

Като напълно легитимен определи натиска върху България относно преговорите със Северна Македония евродепутатът и главен докладчик по темата Илхан Кючук. Според него страната може само да загуби заради ситуацията, в която сама се поставя. Той коментира и информацията, че „Продължаваме промяната“ кандидатства в еврогрупата на либералите, където е и ДПС.

Ето какво каза той пред БНТ:

„От това ще загуби България, защото ние се превръщаме в страна, която се занимава само с един единствен проблем и това е Северна Македония. Спираме развитието на региона и това не работи по никакъв начин имиджово за страната ни. Натискът не е външен върху нас да има очаквания, на комисия и европарламент не са променени.

Ще приемете ли „Продължаваме промяната“ във вашата група?

– Аз работя много активно да се разшири либералното пространство, не само в България, но и в целия Европейски съюз. Към настоящият момент господин Петков е поканен като гост на предстоящия съвет на министър- председателите либерали, това е неговият статут, за да бъда категорично ясен“.

По публикацията работи: Пламена Сутева