Победа: Кобрата надви Джери Форест

305

Стана ясно, че Кубрат Пулев надви Джери Форест. Българинът спечели убедително със съдийско решение срещата от дългоочакваната боксова гала TrillerVerz 5 в Лос Анджелис (САЩ).

Минути преди сблъсъка Кобрата заяви, че ръкавиците на 34-годишния му противник са използвани и при това положение мач няма да има. Това забави началото на битката, пише gong.bg.

I РУНД

Форест застава в обратен гард, но Кубрат внимателно следи за лявата му ръка. Началото е предпазливо без сериозни удари.

II РУНД

Публиката започва да скандира името на българина и това като че ли кара Кобрата да бъде по-агресивен. Стига се и до два сериозни удара в края, което носи предимство за Пулев.

III РУНД

Размяна на удари – американецът вкарва удар с лявата ръка, Кобрата отговаря с дясно кроше и с ъперкът.

IV РУНД

Пулев нанася чедесен десен удар в началото, Форест обаче вкара дясно кроше в главата на Кобрата. Това ядоса българина, който отговори с канонада от удари в главта на съперника. Само гонгът спаси Джери Форест от още атаки.

V РУНД

Отново страхотно начало за Кобрата с десен ъперкът и дясно кроше. Рундът пък завърши с ъперкът в главата на американеца.

VI РУНД

Кубрат стартира с ляв прав удар, малко след това зрителите видяха и десен ъперкът на Пулев. Два леви прави точни удара носят на българина още един рунд в негова полза.

VII РУНД

Рундът започна с ъперкът и дясно кроше за българина. Последва серия от удари, един от които нацели здраво главата на Форест, който завърши рунда накуцвайки. Извикан е лекар да прегледа състоянието на американеца.

VIII РУНД

Пулев е в стихията си и мощната канонада от удари в тялото и главата на Форест продължава. Точните удари до момента са 105:34 в полза на Кобрата. В края на рунда американецът успя да вкара дясно и ляво кроше в главата на българина.

IX РУНД

Джери Форест започна активно, но получи дясно кроше в главата. Последва размяна на удари, при която Кобрата показа отлично движение по ринга. Българинът успя да вкара няколко десни крошета в края.

X РУНД

Американецът вкара ляво и дясно кроше, а Пулев отвърна с добри удари в главата на съперника си и вдигна победоносно ръка след края на 10-ия рунд.