Костадинов: „Възраждане“ свали знамето на Украйна от сградата на Столична община (ВИДЕО)

894

Това заяви лидерът на „Възраждане“ във видео, качено във Facebook. Според него мястото му е в украинското посолство. Костадинов предупреди, че Йорданка Фандъкова ще  бъде подведена под отговорност за държавна измяна, ако отново бъде закачено знамето на Украйна

Членове на партия „Възраждане“ свалиха знамето на Украйна от сградата на Столична община. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов във Facebook.

„Формално България все още е независима държава и тук трябва да се веят и ще се веят само български знамена“, заяви Костадинов.

„Бяхме сигнализирани от изключително много софиянци за флагът на сградата на Столична община“, допълва Костадинов.

„Ние от „Възраждане“ уважаваме чуждите символи и смятаме, че мястото на това знаме е в украинското посолство. Не му е мястото където и да било другаде“, каза Костадинов.

Той допълни, че знамето ще бъде „сгънато внимателно“ и изпратено на украинския посланик „да си го закачи в двора“.

Костадинов отправи и предупреждение към столичния кмет Йорданка Фандъкова, че ще бъде подведена под отговорност за държавна измяна, ако отново бъде закачено знамето на Украйна на сградата на Столична община.

Поставянето на украинския флаг беше гласувано от Столичния общински съвет на 21 април. Тогава бяха преименувани и площи, в близост до руското посолство. В чест на Украйна една от алеите в района вече се нарича „Героите на Украйна, а площад наблизо – „Борис Немцов“.