ДПС: За пореден път опозицията спасява държавата

119

Това заяви депутатът от ДПС Станислав Анастасов, според когото за пореден път се налага опозицията (в случая ДПС) да взима решения, с които да спаси държавата. Това се случва след нанесената редакция от страна на ДСП върху предложението на „Продължаваме промяната“ за изпращане на военнотехническа помощ на Украйна 

НС прие предложението на „Продължаваме промяната“ за изпращане на военнотехническа помощ на Украйна след нанесена редакция от страна на ДПС.

Според депутата от ДПС Станислав Анастасов това е поредният случай, в който опозицията, в случая ДПС, се налага да се намеси, за да стане определено решение приемливо за коалиционните партньори, предаде БНТ.

„За пореден път стана ясно, че това управление няма капацитета да разговаря, да продуцира и взима решения. При толкова много кризи, като кризата в Украйна е само една от кризите, управляващите не са в състояние да говорят, не са в състояние да взимат решения и опозицията се налага да спасява държавата. Това не може да продължи вечно“, каза Анастасов.

На въпрос защо ДП са спасили управлението, той каза, че е трябвало „да се измием лицето пред света“, защото два месеца се чака правителството да предложи някакво решение. Анастасов подчерта, че „Демократична България“ е единствената партия от управляващите, която е имала решение.

Депутатът от ДПС е възмутен от това, че вчера в дебата в НС е нямало правителство.

„Когато стане напечено и критично, българско правителство няма, а това в момента е много сериозен проблем“, каза той.

По публикацията работи: Пламена Сутева