Откраднаха пари и бижута на стойност 197 хил. лв. от украинци в наш морски курорт (ВИДЕО)

2681

Става въпрос за престъпление, извършено на 27 април в Свети Влас. От украинските граждани са отнети значителна сума пари и скъпоценности

Много сериозен грабеж се е случил в Свети Влас. Окраднати са значителна сума пари и скъпоценности от украински бежанци. Пострадали от престъплението са мъж и жена. Задържани са двамата извършители, които са молдовски граждани.

Престъплението е извършено на 27 април, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Бургас. Украинците са били нападнати в апартамент в затворен комплекс в Свети Влас, където са били настанени.

„Семейството се е настанило на свободен наем в хотел на територията на Свети Влас. В този случай това семейство не е пожелало да получи статут на закрила, поради техни съображения“, заяви старши комисар Калоянов.

По време на брифинг на бургаската прокуратура, прокурор Георги Чинев заяви, че предмет на престъплението е парична сума от 65 хиляди евро, 10 хиляди лева, бижута от благороден метал със скъпоценни камъни на стойност 30 хил. щатски долара и мобилен телефон за 1800 долара. Общо около 197 хил. лв.