Диетолози съветват как да ускорим метаболизма си

403

Група диетолози дават съвети за навици, които могат да помогнат в борбата с килограмите, чрез ускоряване на метаболизма. Според експерти в областта един от начините това да се случи, е ограничаване на консумацията на алкохол

Има хора, които някак успяват да запазят стройната си фигура след диета и задържат балансираното си тегло. Диетолози посочиха навиците, които ще помогнат за ускоряване на метаболизма ви и лесно ще се отървете от излишните килограми. Това съобщават авторите на сайта за здравословен начин на живот Eat This Not That!, цитирани от DarikNews.

Съветите са на група диетолози, които обясняват, че по-бърз метаболизъм е необходим за всички хора, които искат да отслабнат и да останат стройни и след диетата.

„Бързият метаболизъм разгражда хранителните вещества, използва калориите ефективно и не ги съхранява като мазнини“, казват експертите.

Според тях човек със забавен метаболизъм може да забележи това по характерни признаци – постоянна умора, храносмилателни проблеми и жажда за „бързи“ въглехидрати.

Диетолозите също съветват да се намали консумацията на алкохолни напитки, тъй като те понижават метаболизма и стимулират апетита. Те посочват и колко е важно яденето на зелени листни зеленчуци, които осигуряват здравословни нива на глюкоза и липиди в кръвта.

По публикацията работи: Пламена Сутева