Арман Бабикян: Думите на Радев са обезсърчаващи

220

PR експертът и бивш депутат Арман Бабикян коментира думите на президента Радев. Чухме от Радев „открития“, че има война, че има риск да започне – тя тече вече 3 месеца, заяви той

„За мен са обезсърчаващи думите на Радев. Когато страната ти е атакувана, нормалната реакция във вменяемите политически общества е сплотяване. Независимо от различията. Ако пък са ти политически отрочета, както стана дума по-рано, още по-малко. Сплотяват се несплотими множители, когато си атакуван. А ние очевидно сме. Чухме от Радев „открития“, че има война, че има риск да започне – тя тече вече 3 месеца. Глобална можеше да стане от първия момент, в който Путин или външният му министър споменаха, че могат да си поиграят с ядреното копче. Това не го е направил Кирил Петков, а Путин. В изказването на Радев не чухме никакви открития, освен че войната е много лошо нещо и някакви шарлатани търкат ръчички като в стара карикатура в „Работническо дело”. Това заяви PR експертът и бивш депутат Арман Бабикян, предаде Нова.

„Обвиняват се държави за това, че подпомагат нападнатия, нещо такова прозира и в изказването на нашия президент, което за мен е наистина неразбираемо, ако въоръжена група мъже нахлуе в Президентството, очевидно трябваше да си стоим вкъщи, за да не бият хора зад колоните, може би трябваше да не им пречим, да не въвличаме другите, но ние ще се въвличаме всеки път“, посочи той.

„Да си дадем сметка какво се случи с предния диктатор преди 70 г., който настояваше, че другите нации са му длъжни, а неговата е висша или, че няма украински народ – тогава да не би Сталин да не получи 14 000 самолета от САЩ, 20 000 танка, 2000 локомотива и т. н. Хубаво е да си ги спомнят тези неща нашите любими путинофили, за да си дадат сметка, че когато някой е атакуван тези хора са помагали и тогава, отново срещу диктатор с налудничави мисли – сега правят същото“, заяви още Бабикян.

По публикацията работи: Станислава Гавазова