Корнелия Нинова изненада „Кинтекс“

387

Министърът на икономиката направи изненадващо посещение на държавната компания, заедно с изпълнителния директор на ДКК Смиляна Нитова. Тя обясни на всички директори на дирекции и отдели в дружеството, че целта на Министерството на икономиката е прозрачност в управлението

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и изпълнителният директор на ДКК Смиляна Нитова изненадващо посетиха държавната компания „Кинтекс“ ЕАД, съобщиха от Министерството на икономиката.

Те се срещнаха с всички директори на дирекции и отдели в дружеството. Министър Нинова ги увери, че единствената цел на ДКК и Министерството на икономиката и индустрията е държавното дружество да се управлява прозрачно, да се прекратят злоупотребите и източването. „Работете спокойно, винаги може да разчитате на подкрепа“, заяви вицепремиерът.

Ръководният състав я увери, че не работят по договори за Украйна и Русия. Твърдението на досегашния изпълнителен директор, че има договор за 40 млн. евро и че това е причината да бъде освободен, беше опровергано от присъстващите. Те благодариха на Нинова, че е единственият министър, който е посетил компанията и изслушал тяхното мнение.