Днес преди обяд ни очакват слънчеви часове

145

Часовете преди обяд ще бъдат предимно слънчеви. В следобедните се очаква купеста и купесто-дъждовна облачност. Вятърът ще бъде от слаб до умерен. Максималните температури за страната ще бъдат между 18° и 23°

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на много места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони ще прегърми; има условия и за градушки. Вятърът ще е слаб, от югозапад, около след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София около 18°. Вечерта облачността ще се разкъса и намалее и през нощта на Великден над страната ще е ясно и почти тихо. Температурите около полунощ ще са предимно между 9° и 14°.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време, след обяд ще се развива купеста облачност в масивите от Западна България ще превали дъжд, над 1800 метра – дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще е умерен до силен от запад-югозапад, след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно по южното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд, на места и ще прегърми. Вятърът ще е умерен, преди обяд от югозапад, след обяд – от северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 16° и 20°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.