Кирил Петков: Няма разцепление в коалицията (ВИДЕО)

81

Това заяви премиерът в свое изявление. Коментира още средствата за пътните строители, избора на шеф на БНБ и завръщането на моряците ни от Мариупол

„Няма разцепление в коалицията, но това, което сме обещали е, че ще работим принципно. Тази мантра стабилност на всяка цена, не е там. При нас е стабилност, когато спазваме принципите които сме обещали“. Това заяви министър-председателят Кирил Петков.

Той коментира избора на шеф на БНБ. „За нас не беше добра стъпка, когато нямаме обединение около една личност, да протича гласуване. По-разумно беше всеки да даде крачка назад. Не бързаме за никъде. Най-вероятно днес кандидатурата няма да бъде подкрепена”, каза Петков.

По повод предложението за плащането на 50% от дейностите, извършени м.г. по пътни ремонти в страната, премиерът каза следното:

„Призовах днес да се вкара наново това предложение. Много се надявам всички политически партии, които гласуваха против това на българските строителни фирми да се дадат първите 50% от парите веднага, а вторите през прозрачност, да премислят“.

По темата за завръщането на моряците ни от Мариупол, Петков заяви следното:

„Истината е следната. Ние през цялото време поддържахме контакт с българския кораб. Аз лично съм говорил с капитана. Даже съм включвал и близки на моряците да говорят с тях през моя телефон в неделен ден. Имахме готова група, която да пратим, за да ги изкараме от кораба“.

Премиерът предполага, че моряците ще се върнат в понеделник следващата седмица.