Атанасова към Христо Иванов: Коалицията ви е пред разпад

Десислава Атанасова, шефът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, заяви и предупреди, че гласът на опозицията вече е решаващ при работата на Народното събрание

Повод за изявлението й даде коментар на Христо Иванов – съпредседателят на ДБ. От парламентарната трибуна десният политик напомни за безпрецедентната криза, в която се намира страната, и необходимостта от консенсус за продължаване на реформите.

В отговор Десислава Атанасова го обвини, че едва когато е осъзнал, че „от коалицията на промяната нищо не излиза“, е осъзнал, че има и други партии в парламента.

„Ако исках да се подиграя на Вашата позиция, щях да Ви кажа: „Давайте, ребята, жить дружно!“ Изведнъж, изживели някакъв катарзис или какво, лично аз не мога да си обясня, Вие разбрахте, че политическите партии съществуват и парламентарните групи формират не само обществено мнение, но не са нито мутри, нито мафия, нито статукво. Вашето искане минава с извинение г-н Иванов, с извинение“, отговори му лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Разкаянието и катарзисът, г-н Иванов, не минава през политически хули. Минава през едно „Извинявайте, не бяхме прави“. Искам да чуя как се отричате от всичко, което заявявахте в продължение на години: как оценявате, че една политическа партия, която и да е тя, е тук благодарение на вота на българските граждани“, яростно обяви Атанасова.

Тя посочи провала на мнозинството вчера да прокара решение на казуса с държавните задължения към пътно-строителните фирми. Напомни, че депутатите от опозицията ще окажат решаващо влияние върху избора на управител на БНБ. И предрече: „Знаете ли какво ще се случи, г-н Иванов? Ще трябва да излезете тук и да призовете за оставка, защото не можете да се справяте с нищо.“

„Коалицията ви е пред разпад, не можете да вземете решения за пътищата. Очаквам засегнатите от мен лица да вземат думата“, заключи тя.