Ето каква е причината за салмонелата в шоколадовите яйца

277

Оказва се, че не са спазени хигиенните изисквания в шоколадовата фабрика в Белгия. Замърсяване е станало при обработването на пълномасленото мляко. 

Откриха причината за салмонелата в шоколадовите яйца на известна марка, която инфектира над 150 деца в Европа. Повечето от тях на възраст до 10 години, предаде bTV.

Замърсяването вероятно е станало при обработването на пълномасленото мляко, се посочва в доклада на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Установено е, че не са спазени хигиенните изисквания в шоколадовата фабрика в Белгия. Салмонелата е открита на място още през декември миналата година, но тъй като произведената продукция е показала отрицателен тест за салмонела, яйцата са пуснати в мрежата.

Всички продукти от злополучните партиди се изтеглят от търговската мрежа не само в Европа, но и в Съединените щати, Австралия и Нова Зеландия.
Прокуратурата в Белгия води разследване, а фабриката спря работа.

По публикацията работи: Пламена Сутева