Алгафари: Дори ГЕРБ и Радев не искат да управляват сега

190

Това заяви пиар експерта и писател Нидал Алгафари. Според него коалицията в този момент няма как да се разпадне. Коментар относно напрежението в коалицията прави и политологът Георги Проданов

Напрежението в управляващата коалиция расте, както по отношение на избора за гуверньор на Българската народна банка, така и във връзка с позицията на страната за еврочленството на Република Северна Македония. Все още нерешен остава и въпросът с предоставянето на военна помощ на Украйна, предаде BGonAir.

Оттеглянето на кандидатурата на Андрей Гюров за управител на БНБ, политологът Георги Проданов коментира с думите „По-умният отстъпи. Избягването на подобен конфликт минава през подобен компромис“.

Коалицията трупа политически опит. Трупа, ако щете и парламентарен опит. Нормално е хора с различна професионална и социална ориентация трудно да намират общ език помежду си. Този тип нестабилност в коалицията изглежда мотивиращо в сравнение с предишната нестабилност в предишната управляваща коалиция“, добави Проданов.

„Към този момент смятам, че няма никакви шансове коалицията да се разпадне. Те ще търсят всякакъв вид компромиси. Включително един от най-тежките компромиси, който предстои да направят от БСП, е свързан с това дали ще изпращаме оръжия на Украйна или не“, заяви Нидал Алгафари

„Никой в момента не иска да взима властта. С инфлацията, вдигането на тези безумни цени, с енергийните цени, с това, което се случва в Украйна. Никой в момента не иска властта и всички ще бягат от нея. Включително и ГЕРБ и господин Радев“, добави той.

По публикацията работи: Пламена Сутева