Ива Митева: Депутат от ПП опита да оферира Л. Каримански

93

Депутат от „Продължаваме Промяната” (ПП) се опита да оферира пост на Любомир Каримански. След това бяха непрекъснати телефонни обаждания от премиера, на които той не отговаряше. В края на краищата отговори, за да му бъде офериран пост доста далеч от България. Става дума за поста представител на България в Световната банка. Ние обаче оставаме тук и продължаваме битката. Това съобщи Ива Митева в ефира на Нова тв.

„Смятаме, че след като ще правим промяна, тя трябва да бъде направена. Ако ще играем с А отбори, то те наистина трябва да са А-отбори. Не мога да ви кажа защо останалата част от коалицията не иска Каримански за шеф на БНБ.

От вчера няма нови заплахи към Любомир Каримански”, каза още Митева.

„Не е добър знак, когато има две кандидатури, когато има избор на управител на БНБ и напрежение да се появяват такива заплахи”, добави тя.

Според нея е логично и близко да се сетим защо, кой и откъде идват тези заплахи. „Смятам, че натискът е той да се откаже. Но той няма да го направи”, категорична е Митева.

Тя коментира и призива на премиера Кирил Петков да бъдат оттеглени и двете кандидатури.

„Когато с такава лекота сте склонен да си оттеглите кандидатурата, значи тя не е нито убедителна, нито вие ѝ имате доверие. Ние имаме доверие в Каримански и няма да оттеглим кандидатурата му”, заяви още тя.