Жестокост: Тровят кучета с филии хляб, напоени с антифриз, в Белене

242

Жители на Белене са открили умъртвени две бездомни и едно домашно куче. Те са притеснени от случващото се в града, защото откриват филии, напоени с антифриз, които се подхвърлят на животните

Сигнал за убити улични и домашни кучета в Белене. На животните се подхвърлят филии хляб, напоени с антифриз, сигнализират хора от града. Те обясниха, че едно от отровените животни е намерено до детска площадка.

„Получих сигнал за куче в безпомощно състояние до детска градина в Белене. Отидох на място, където видях, че кучето беше полуживо. Консултирах се веднага с ветеринар, за да видя какво може да се направи по въпроса. В рамките на 3 до 5 мин. след това кучето издъхна, като имаше доста ужасни гърчове. Подала съм сигнал на тел. 112 и до съответните институции и сезирах кмета. Следващото куче, което намерих, беше изхвърлено в контейнер. Хлябът, напоен с антифриз, го намерихме на по-ранен етап“, разказа пред bTV Стефка Иванова, която е основен подател на сигнала.

Хората споделиха, че две бездомни и едно домашно куче са умъртвени и че са сигнализирали отговорните институции.

Кметът на града заяви, че има данни само за едно животно и че ще се направи кампания за чипиране и регистрация на домашните кучета.

Случаят е внесен в прокуратурата, оттам твърдят, че сигналът до тях официално е само един.

По публикацията работи: Мариела Анастасова